מידע שימושי – ניו-זילנד

ויזת תייר לאוסטרליה – המדריך השלם למטייל

ויזת תייר לאוסטרליה ויזת תייר לאוסטרליה

מבוא

ויזת תייר לאוסטרליה היא לא עניין מורכב למדי, ואם מבצעים את התהליך כמו שצריך – העסק נהיה קל ופשוט.

אוסטרליה, היבשת החמישית, מפעילה מדיניות הגירה מחמירה מאוד, ויתרונה הגדול בתור אי הוא שדרכי הגישה אליה מוגבלות ולכן השליטה על גבולותיה היא כמעט מושלמת.

למעשה, הכניסה לאוסטרליה מתבצעת אך ורק אווירית או ימית, ויחידות בקרת ההגירה מווסתות את כניסת התיירים ביעילות רבה.

ויזת תייר לאוסטרליה היא חובה לכל מטייל שאינו אזרח אוסטרלי או ניו-זילנדי, כאשר הקריטריונים להגשה משתנים בין מדינה למדינה.

במדריך זה נתמקד בקבלת ויזת תייר לאוסטרליה לבעלי אזרחות ישראלית, ויזה מסוג Subclass 600.

הפרוצדורה לבעלי דרכון זר שונה וקלה יותר – היא כוללת מילוי פרטים אישיים ולעיתים מידע נוסף המתייחס ליכולות הכלכליות ולתכניות הטיול המיועד – את הפרטים המלאים ניתן למצוא באתר שגרירות אוסטרליה בישראל.

להתחלת תהליך ההגשה

מתי להגיש?

המועד האופטימלי להגשת ויזת תייר לאוסטרליה הינו כ-4-5 חודשים לפני תאריך הטיול המיועד.

לתזמון זה שתי סיבות:

  1. במידה והכניסה לאוסטרליה מסורבת או שמבקשים פרטים נוספים, ניתן עדיין להגיש בשנית ולקנות כרטיס טיסה שלא ברגע האחרון.

  2. בויזה האוסטרלית ישנו סעיף המתייחס לתאריך הטיול המיועד – יש לציין מפורשות מהם תאריכי הטיול המבוקשים, וברוב המקרים השגרירות האוסטרלית מתחשבת בבקשה.

מצד שני, בקשה מוקדמת לויזה תוכל לגרום לכך שתאריך הכניסה האחרון ליבשת לא יתאים לתאריך הטיסה ולכן כרטיס הטיסה לא יהיה רלוונטי.

בכל מקרה, אין להגיש ויזת תייר לאוסטרליה מוקדם יותר.

בכל מקרה, אין להזמין כרטיס טיסה לפני קבלת ויזת תייר לטיול באוסטרליה.

כמה עולה ויזת תייר לאוסטרליה?

ויזת תייר לאוסטרליה לאזרח בעל דרכון ישראלי עולה 145 דולר אוסטרלי (כ-370 שקלים).

את הסכום יש לשלם בתום מילוי הטופס האלקטרוני ובכרטיס אשראי בלבד.

איך מגישים בקשה?

נכון לשנת 2019, תהליך בקשת ויזת תייר לאוסטרליה נעשה בשתי דרכים עיקריות:

  • בקשה ישירה אונליין דרך אתר השגרירות האוסטרלית –

היתרון המרכזי בשיטה זו היא הנוחות – הכל ממוחשב, אין צורך להדפיס, לכתוב יפה, לסרוק או להיזהר מלקמט את הבקשה.

החיסרון הגדול בשיטה זו היא חוסר הבקיאות בטופס והנטייה לענות על השאלות בצורה שאינה מספקת.

טופס הבקשה אמנם לא מסובך, אך חוסר הבקיאות של המטייל הממוצע בקריטריונים האוסטרליים בתוספת היכרות עם פרופיל התייר המבוקש גורמים לטעויות קריטיות במילוי הויזה, שגורמים לדחייה מיידית.

המסנגרים יגידו שזהו טופס קל וברור ושאין בעיה לקבל את הויזה, אולם למטייל שכל רצונו הוא לקבל את הויזה ולהימנע מעיכובים ודחיות מיותרים, אין את הפריבילגיה לניסוי וטעייה.

להתחלת תהליך ההגשה, לחצו כאן

 

  • בקשה דרך סוכנות/אתר חיצוני –

מצד אחד, אפשר לעשות הכל לבד ולשלם פחות.

מצד שני, הזמן, כאב הראש, חוסר הניסיון והקושי בהבנת הקריטריונים גורמים לטעויות קריטיות שגורמות לסירובים, הוצאת כסף, בזבוז זמן ועיכוב בהזמנת כרטיס הטיסה.

השיקול של עלות מול תועלת תלוי בהבנת תהליך הוצאת ויזת תייר לאוסטרליה, וסוכנות/אתר חיצוני מספקים ניסיון וידע בהגשת הויזה.

אילו מסמכים נוספים עליי להגיש?

המסמכים הנפוצים אותם יש להגיש בעת מילוי ויזת תייר לאוסטרליה הם:

  • צילום דרכון הכולל את הפרטים האישיים, דפי החותמות בדרכון ומידע על תאריך תפוגת הדרכון.
  • הוכחה כי בחשבון העו"ש יש מספיק כסף למימון הטיול – יש לבקש מהבנק מסמך חתום בעברית עם יתרת העו"ש הנוכחית.
    אם יבקשו מכם לתרגם, תתרגמו – אחרת, אין צורך.
  • במידה ומבקרים חבר/בן משפחה, ניתן לצרף מכתב המתאר את אופן הקרבה, סיבת השהייה ומשכה, האם וכמה זמן תהיו ביחד במהלך הטיול שלך, ובמידה והחבר/בן משפחה מסייע במימון השהייה, יש להוכיח כי היכולת הכלכלית שלו מספיקה לכך.
  • תכנית הטיול באוסטרליה.
  • מכתב ממעסיק לפיו יש לך עבודה בישראל והיא מרכז החיים שלך.
  • הוכחה על אישור לימודים באוניברסיטה/מכללה/מוסד אקדמי.
  • הוכחה על בעלות על רכב/בית/נכס בישראל .
  • צילום תעודת שחרור מצה"ל (גילאי 18-40 ברוב המקרים)
מה יעזור לי להגדיל את הסיכויים?

1. לא לשקר – האוסטרלים לא פראיירים. הם יודעים כיצד לאמת את המידע שהם מקבלים ולכן אין לייפות את המציאות או לשקר ביודעין בשאלות הנשאלות.

נכון שלפעמים זה עלול לפעול לרעתנו (לדוגמה, תיק פלילי פתוח), אבל זה גם ככה מידע שבסוף יתגלה, אז רצוי לצמצם את האפשרות לדחייה (לדוגמה, ללכת למשטרה ולבקש לסגור את התיק אם זה אפשרי)

2. להוסיף מסמכים תומכים – לאחר תהליך מילוי הויזה, ניתן להוסיף מסמכים שאינם חובה, אך בהחלט עלולים לסייע בקבלת ההחלטה.

לדוגמה: מכתב מהמעסיק, אישור לימודים מהאוניברסיטה.

למעשה, כל פרט שיאפשר לאוסטרלים ללמוד על כוונותיך, ישפר את הסיכוי לקבלת ויזת תייר לטיול באוסטרליה.

3. עו"ש גבוה – האוסטרלים רוצים לראות יכולת לממן את הטיול באופן מיידי.

כלומר, קופות גמל וקרנות אינן נלקחות בחשבון, שכן הן אינן מאפשרות להוציא כסף נזיל.

מבחינת האוסטרלים, ויזת התייר לטיול באוסטרליה נועדה אך ורק לטיול.

לכן, כל פרמטר שיאפשר להם לסמוך על כך שמטרת הביקור היא למטרת טיול בלבד, תשפר את הסיכויים.

שימו לב, זהו לא הפרמטר הקובע – השורה התחתונה היא האם הם מאמינים לכם שאתם לא מגיעים לעבוד.

4. לא להתחכם או לפתוח תיבות פנדורה – בנימה אישית, אם יש מידע שאינו רלוונטי, פשוט לא לציין אותו.

זה רק יכול לבלבל את רשויות ההגירה באוסטרליה ולגרום להם לחשוב שהגשת הויזה לוקה בפגם.

באים לטייל? אז ללכת לפי הקו הזה ולא לסטות.. לא לספר על תחביבים, לא לגרום להם לשאול שאלות מיותרות – זה גורם רק לצרות.

5. אם אתם הורים לאזרח אוסטרלי – ניתן יהיה לקבל ויזה התקפה ליותר משנה.

יש להוכיח את הקשר המשפחתי ולצרף מסמכים מתאימים.

מי מקבל ויזה?

כנראה שזאת שאלת מיליון הדולר – הקריטריונים האוסטרליים לקבלת ויזת תייר לטיול באוסטרליה משתנים ממטייל למטייל.

כאשר מקבלים סירוב לויזה, נשלח נימוק המפרט מהן הסיבות לכך, זאת על מנת שמגיש הויזה יוכל להגיש בשנית ולהימנע מאותה הטעות, אך לא ניתן לערער בשנית ויש להגיש את הויזה מחדש.

בניתוח מהיר של חתך מקבלי הויזות, ניתן לראות שהאוסטרלים מחפשים תיירים בעלי ממון, רצוי עם עבודה קבועה והוכחה על אופק ברור.

כלומר, אם את/ה סטודנט/ית שמתחיל/ה ללמוד ויש בידך את אישור הלימודים, ובחשבון הבנק שלך יש למעלה מעשרת אלפים דולר (בכפוף לזמן הטיול), כנראה שתעמוד בקריטריונים לקבלת הויזה המיוחלת.

לעומת זאת, אם לא עבדת תקופה ארוכה ומצב חשבון הבנק יכול להיות יותר טוב, כדאי לחשוב על מועד אחר להגשת הויזה.

אילו טפסים צריך למלא?

הקריטריונים האוסטרליים מתחלקים לפי גילאים:

כל הגילאים – יש לצרף את טופס 1419 (טופס הבקשה), תמונה עדכנית (לא יותר מ-6 חודשים), צילום עמוד הנתונים של הדרכון ותשלום אגרה.


1. עד גיל 18 – אינם נמצאים בקבוצת הסיכון המיידית, שכן הם קטינים ואינם יכולים לעבוד ממילא.

יש למלא את טופס 1229 (טופס הסכמה חתום ע"י ההורים), צילום תעודת לידה, צילום דרכון של ההורים.

במידה והקטין נוסע ללא הוריו, יש לצרף את טופס 1257 אותו המארחים האוסטרלים ממלאים ומצרפים אליו את דרכוניהם.

2. גילאי 18-40 – נמצאים בקבוצת הסיכון המיידית ולכן אחוז המסורבים בקטגוריה זו הוא הגבוה ביותר.

יש לצרף תעודת שחרור/פטור מצה"ל, תדפיס פירוט חשבון עו"ש לשלושת החודשים האחרונים טרם הגשת הויזה.

במידה והטיול ממומן ע"י אחד ההורים, יש לצרף מכתב תמיכה חתום ופירוט חשבון עו"ש של בעל החשבון.

3. גילאי 40-75 – אינם נמצאים בקבוצת הסיכון המיידית ולכן צריכים להגיש רק את הפרמטרים המחייבים את כל הגילאים.

4. גילאי 75 ומעלה – אינם נמצאים בקבוצת הסיכון המיידית אך מחויבים להציג אישור על רכישת ביטוח רפואי לתקופת השהייה באוסטרליה.

מגישי ויזה מעל גיל 75 יקבלו הפניה לבדיקה רפואית לאחר הגשת הויזה.

קיבלתי ויזה - מה עכשיו?

גם ויזת התייר שקיבלתם מכילה סעיפים שונים והגבלות שונות, שמשתנות ממטייל למטייל.

חשוב מאוד להסתכל על המרכיבים הבאים:

  1. מספר החודשים שניתן להישאר באוסטרליה ברצף

  2. מספר הכניסות המותר (כניסה אחת בלבד או כמה כניסות שונות)

  3. תאריך אחרון לכניסה ליבשת

שני הסעיפים הראשונים ברורים ומובנים מאליהם, אך הסעיף השלישי יכול להטעות, ויש לוודא אותו לפני הזמנת כרטיס הטיסה.

הסיבה לכך היא, שגם אם מתעכבים ביום אחד, לא ניתן להיכנס לאוסטרליה.

כלומר, גם אם הזמנתם טיסה לאוסטרליה בתאריך הנכון, בזמן הנכון, והיה עיכוב מכל סיבה שהיא, לא תוכלו להיכנס לאוסטרליה, וזוהי סיבה נוספת להמתין עם הזמנת כרטיס הטיסה עד לקבלת הויזה.

חשוב להכיר את טופס ההגירה האוסטרלית – זהו הטופס אותו ממלאים בכניסה לאוסטרליה.

אין להכניס מוצרים מן הטבע והחי, כמות מופרזת של אלכוהול/סיגריות או מעל 10,000 דולר אוסטרלי או שווה ערך לכך.

יש למלא את הטופס בקפידה ולא לפספס אף פרט – טופס ההגירה בעברית.

מה קורה אם חרגתי מתנאי הויזה?

העונשים משתנים ואינם קבועים – בדרך כלל מדובר בגירוש ובמקרים אחרים אף לזמן ארוך או לצמיתות.

ככלל, לא כדאי להתעסק עם האוסטרלים.

כבר בכניסה הראשונה עלול להתבצע תשאול מקיף על ידי רשויות ההגירה לגבי תכניות הטיול ומשך זמן השהייה באוסטרליה.

מומלץ לדעת את תוואי הטיול בקווים כלליים ולהראות בקיאות בסיסית בהתמצאות באוסטרליה. (כדאי לדעת שסידני זה באוסטרליה)

יכול להיות שתהליך הכניסה לאוסטרליה יעבור חלק והכל יהיה בסדר, אך זוהי ברירת המחדל ויש להיות מוכנים למקרי קיצון.

שאלות נפוצות
1. אני חייל בשירות סדיר, האם אני יכול להגיש ויזה?

התשובה היא לא, אבל תלוי באיזו מערכת הוגשה הויזה.

כלומר, במערכת הממוחשבת אין אפשרות להזין תאריך שחרור שאינו בעבר, אך במילוי ידני של הויזה אין בקרה על זה וניתן לנסות (לא מומלץ שכן עלול להיות סירוב מיידי ללא החזר כספי).

בכל מקרה, זה לא אומר שהבקשה תתקבל ולכן נכון להיום הנושא אינו ברור לחלוטין.

2. קיבלתי סירוב. האם אני יכול להגיש שוב?

בוודאי, אך יש לקחת בחשבון שאחד מסעיפי הויזה מתייחס לשאלה "האם סורבת בעבר?" וזה בהחלט יגרום להם להסתכל על הבקשה ולבחון אותה בכובד ראש.

יש לצרף מסמכים או הוכחות מתאימות בויזה החדשה שעונים בצורה חד-משמעית על סיבת הסירוב הראשונית.

3. יש לי חבר/משפחה באוסטרליה, האם זה ישפר את הסיכויים?

החל משנת 2019, התשובה היא כן!

סוג חדש של ויזה, Sponsored Family Stream, מאפשר לאזרח ישראלי שיש לו משפחה באוסטרליה בעלת תושבות קבע או אזרחות, לבקש ויזה על סמך הוכחה שהמשפחה באוסטרליה מתכוונת לממן את שהותו.

המשפחה תתבקש להפקיד סכום כסף שיבטיח את מימונו של מגיש הויזה.

למידע נוסף, לחצו כאן.

4. אני רוצה להזמין כרטיס טיסה מראש, אבל אני לא יכול מכיוון שעוד לא קיבלתי את ויזת התייר לטיול באוסטרליה. מה לעשות?

לחכות. מה עדיף? להזמין כרטיס ולגלות שהוא לא רלוונטי יותר?

בניגוד למיתוס המקובל (שהופץ ע"י בעלי אינטרסים מובהקים אך לא ישרים), מחירי הכרטיסים לא בהכרח עולים ככל שמועד הטיסה מתקרב.

מחיר הכרטיס תלוי בפרמטרים רבים שאינם קשורים רק למועד הטיסה ולכן זה לא צריך להטריד אותך.

קודם ויזה – אחר כך כל השאר.

5. אני רוצה להאריך את הויזה. אפשרי?

ברוב המקרים התשובה היא לא.

במסמך אישור הויזה מופיע סעיף המציין אם ניתן להגיש בקשה להארכה או לא.

אם רשום "No Further Stay", אז זה אבוד – צריך לצאת מאוסטרליה ומקסימום להגיש שוב.

ניתן להגיש ויזת Subclass 600 מורחבת בעלות 355 דולר אוסטרלי, המאפשרת להישאר תקופה נוספת באוסטרליה, גם אם יש ויזה נוספת בתוקף.

6. קיבלתי ויזה, זה אומר שצריך כרטיס יציאה?

אין קשר לויזה, בכל מקרה צריך כרטיס יציאה.

לא יתנו לך לעלות למטוס עוד בנקודת המוצא, לכן חבל על עוגמת הנפש – לא מגיעים לאוסטרליה ללא כרטיס יציאה.

7. יש לי שאלות נוספות על הויזה, עם מי אפשר להתייעץ?

שגרירות אוסטרליה לא מקבלת קהל ועונה למיילים בעיקר במקרים דחופים.

האופציה הטובה ביותר היא להתייעץ עם סוכני נסיעות, חברות המתמחות בהוצאת ויזה ובעלי ניסיון.

משרדנו מתמחה בהוצאת ויזות לאוסטרליה, ונציגינו ישמחו לסייע.

ניתן לפנות אלינו באמצעות דף הקשר שבאתרנו ונשמח לסייע במידת הצורך.

התחלתם למלא את הבקשה והלכתם לאיבוד? מוזמנים לצפות בסרטון ההדרכה המלא להוצאת ויזת תייר לאוסטרליה

צרו עימנו קשר ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

לראש העמוד